Keresés

 

A tanév végére is szeretnénk egy kis zenei élményt kínálni, nem csak a gyerekeknek, de a családoknak együtt. Most hogy már végre élőben is muzsikálhatunk, várjuk sok szeretettel a gyerekeket és szülőket, s természetesen a kedves tanárokat is a Budapesti Fesztiválzenekar Zenei Vásár rendezvényére, június 12-én az Aquincum Múzeum és Régészeti Parkban.

Bővebben itt olvashatnak a családi nap eseményeiről:

 

 

https://bfz.hu/hu/koncertek-es-jegyek/bfz-zenei-vasar-es-csaladi-nap/

 Folytatjuk Zenevár sorozatunkat az Eltévedt sárkány meséjével,  mely 2021. április 16-án pénteken 11:00 kezdettel élőben látható és azután 72 órán keresztül elérhető lesz a műsor a youtube csatornánkon.

https://bfz.hu/hu/programkezelo-oldal/202021/zenevar-online-kozvetites/202104161100/Összegyűjtöttük és egy helyen elérhetővé tettük az idei évad gyerek online előadásait. Így aki korábban nem tudta megnézni, vagy szeretné újra látni, ezen a linken megtalálja.

https://youtube.com/playlist?list=PLh9v-VdiWuRGYRk5lNJIZL53Ynjda3euk

 

  


 

A zene és a mese napjának ölelésében

 

Nagy megtiszteltetés és óriási öröm volt számunkra, hogy iskolánkba látogattak a Budapesti Fesztiválzenekar művészei szeptember 30-án, a magyar népmese napján, a zene világnapja előtti napon. A zene és mese csodás szárnyain repít mindannyiunkat égi magasságokba, bűvöl el, hatol lelkünk legmélyére.

Intézményünk a 2019/20-as tanévben csatlakozott a BFZ Partneriskola programjába, melynek keretében jöhetett létre ez alkalom minden résztvevő nagy örömére. Az őszi programon az alsó tagozatos diákjaink személyesen találkozhattak a nemzetközileg elismert BFZ kiváló hangszeres művészeivel, s általuk a zenével. Hangszerkóstoló című előadásukon a jövő hangverseny-látogatói megismerkedhettek  a szimfonikus zenekar felépítésével, működésével, a  hangszercsoportokkal,  a klasszikus zenével,   és a hangszerekkel, amelyeken művészek játszanak. A program részeként a gyerekek kezükbe vehették, ki is próbálhatták a hangszereket. Vendégeink ajándékkal is meglepték tanulóinkat, egy kis furulyát is kaptak. A művészek támogató, pozitív attitűdje, az elismerő tekintetek, szavak is mind hozzájárultak, hogy diákjainknak emlékezetessé varázsolják a zenével való találkozást. 

A fellépő művészek:

Gál- Tamási Mária - hegedű

Fekete Zoltán - brácsa

Eckhardt Éva - cselló

Jóföldi Anett - fuvola

Csalló Roland - klarinét

Tallián Dániel - fagott

Szabó András - kürt

Czeglédy Zsolt - trombita

Szakszon Balázs - harsona

Bazsinka József - tuba

Herboly László - ütőhangszerek

Polónyi Ágnes - hárfa

Köszönjük!

 

A program felelőse Isóczky Mariann volt.

 

Fotók/videók megtekintéséhez kattintson ide