Keresés

 Napközi-délutáni foglalkoztatás-szabadidő

 

Célunk olyan iskolai légkör és hangulat kialakítása, melyben tanulóink képességeikhez mérten a maximumot tudják nyújtani minden helyzetben. Ennek megteremtéséhez intézményünk minden tagja – pedagógus, tanító, technikai dolgozó és ügyintéző – nyitottan, konstruktív együttműködéssel látja el a feladatait.

Mindennél fontosabb az emberi kapcsolat és a megfelelő környezet kialakítása. Szükséges, hogy a nevelő is és a gyermek is lelkileg egészséges legyen (terhelés egyensúlya, önművelés, továbbképzés, sport, rekreációs programok).

Arra törekedünk, hogy homogén tanulócsoportokat alakítsunk ki a délutáni foglalkozások idejére. Figyelemmel kell lennünk arra is, hogy az esetleges képességbeli különbségek ne okozzanak problémát a közösségben tanuló gyerekek számára. Az osztályfőnökök, napközis nevelők elsődleges feladata a differenciált képességfejlesztés mellett a tolerancia fejlesztése is. Minden körülmények között szem előtt tartjuk a gyerekek életkori sajátosságait, és ezeknek megfelelő döntéseket hozunk.

Minden tanuló számára biztosítjuk a délutáni foglalkoztatás keretében a felkészülést a tanítási órákra, a szabadidő színvonalas eltöltését, a pihenést és szórakozást. A tanulási technikák elsajátíttatásával tovább fejlesztjük a gyerekek önállóságát a tanulmányi munkában. A délutáni programok során tovább fejlesztjük tanulóink viselkedési és étkezési kultúráját. 

 

 

 


Költészet napja 4.a

„Vers kicsit másként”

Yuan Jiahui munkái 

         

                                         

 


 

  

 

 


 

 

 

                          

 

 


ZÚZMARA KUPA

Január végén került megrendezésre a I. Zúzmara Kupa. A hangulatosan feldíszített tornacsarnokban, a délutáni órákban, az alsó tagozatos gyerekek versenyezhettek egymással vegyes csapatokban. Osztályonként 8 gyerek szerepelt, a többiek szurkoltak, lelkesítették társaikat. A megnyitót egy közös éneklés követte, majd megkezdődött a játék. A mókás feladatokból álló sportversenyt Kiss Éva néni állította össze, és a gyerekek a testnevelés órákon gyakorolták be az őket tanító kollégákkal. Versenyzők és szurkolók egyaránt jól érezték magukat.

Az I. Zúzmara Kupa győztes csapata a Hófelhő lett.

Tagjai:

1.a Hangyási Nikoletta - Farnady Botond

1.b Zhu Yohan - Fazekas Noémi

2.a Batári-Szepesi Lotti - Dzidzura Jázmin

2.b Giue-Giue Áron - Farkas Áron

3.a Horváth Ibolya - Deák Lilla

3.b Yan Jia Bao Ján - Magasi Barnabás

4.a Nonn Fanni - Ujhelyi Csenge

4.b Koós Sándor Armand - Tőkés Attila

 

Gratulálunk!

 

Találkozunk jövőre! 

 

                                                 A Zúzmara kupáról készült fotók itt tekinthetők meg